Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cooki-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Advantix spot on - rácsepegtető oldat 10-25 kg közötti kutyáknak A.U.V. (4 x 2,5 ml)

Ár:
11.786 Ft (9.280 Ft + ÁFA)
Egységár: 1.178,59 Ft/ml
Elérhetőség: Raktáron

Bolhásság (Ctenocephalides felis, Ctenocephalides canis) kezelésére és megelőzésére és szőrtetvesség (Trichodectes canis) kezelésére kutyának.

Gyártó: Elanco
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

HASZNÁLATI UTASÍTÁS
Advantix spot on oldat kutyáknak A.U.V

1.A FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY JOGOSULTJÁNAK NEVE ÉS CÍME, VALAMINT AZ EEA TERÜLETÉN A KÉSZTERMÉK FELSZABADÍTÁSÁÉRT FELELŐS GYÁRTÓ NEVE ÉS CÍME, HA NEM AZONOS AZ ELŐBBIVEL
A forgalomba hozatali engedély jogosultja: Bayer Hungaria Kft. (II-1123 Budapest, Alkotás u. 50.)
A gyártási tételek felszabadításáért felelős gyártó: KVP Pharma and Veterinar Produkte GmbH Kiel (Németország):

2. AZ ÁLLATGYÓGYÁSZATI GYÓGYSZERKÉSZÍTMÉNY NEVE
Advantix spot on 10-25 kg közötti kutyáknak A.U.V.

3. HATÓ- ÉS SEGÉDANYAGOK MEGNEVEZÉSE
Hatóanyagok:
Imidakloprid: 100 mg/ml
Permetrin: 500 mg/ml
Segédanyagok
Butil-hidroxitoluol (E321): 1,0 mg/ml.


Egy tubus tartalmaz:

  Tubus Imidakloprid Permetrin E321
Advantix spot on 10-25 kg közötti kutyáknak A.U.V. 2,5 ml 250 mg 1250 mg 2,5 mg


4. JAVALLAT(OK)
Bolhásság (Ctenocephalides felis, Ctenocephalides canis) kezelésére és megelőzésére és szőrtetvesség (Trichodectes canis) kezelésére kutyának.
A kutyán élősködő bolhák a kezelést követő egy napon belül elpusztulnak. Egy kezelés 4 hétig véd az újrafertőződés ellen. A készítrnény felhasználható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (FAD) kezelési programjának részeként.
A termek négy heten át fennmaradó akaricid és repellens hatással rendelkezik Rhipicephalus sanguineus, Ixodes ricinus kullancsok, és három hétig tartó aktivitással rendelkezik Dermacentor reticulatus kullancsfaj eseten.
A kezelés időpontjában a kutyán lévő kullancsok a kezelés után még két napig is életben maradhatnak, láthatóak maradnak a kutya bőrébe farodva. Ezért javasolt a kullancsok eltávolítása a kezelés időpontjában a további vérszívás megakadályozása céljából.
Egy kezelés elegendő a repellens (táplálkozás ellenes) hatás eléréséhez lepkeszúnyog közül Phlebotomus
papatasi ellen két hétig illetve Phlebotomus perniciosus ellen három hétig, igazi szúnyogok közül Aedes aegypti eseten két hétig, Cuiexpipiens eseten négy hétig, valamint szuronyos istállólégy (Stomoxys calcitrans) ellen négy hétig.

Lepkeszúnyogok P. perniciosus 3 hét
  P. papatasi  2 hét
Igazi szúnyogok A. aegypti 2 hét
  C. pipiens 4 hét
Szuronyos istállólégy S. calcitrans 4 hét


5. ELLENJAVALLATOK

Rendelkezésre álló adatok hiányában a készítményt 7 hetesnél fiatalabb és 1,5 kg-nál kisebb testtömegű
kutyakölykökön használni tilos!
A kutya testtömegének megfelelő Advantix készítményt kell alkalmazni, lásd. Adagolási táblázat
Nem használható a hatóanyagokkal vagy segédanyagokkal szembeni ismert túlérzékenység esetén!
Macskáknak nem adható!

6. MELLÉKHATÁSOK

Nagyon ritkán előfordulhat kutyákon átmeneti bőrérzékenység (a kezelés helyének fokozott viszketegsége, vakarása, dörzsölése, szőrhullás és kipirulás) vagy levertség, ami általában magától elmúlik,
Nagyon ritka esetekben magatartásváltozás (izgatottság, nyugtalanság, nyüszítés, hempergőzés), gyomor- bélrendszeri tünetek (hányas, hasmenés, nyalás, étvágycsökkenés) alakulhatnak ki, valamint neurológiai tünetek, mint bizonytalan mozgás, rángatózás jelentkezhetnek azoknál a kutyáknál, amelyek érzékenyek a pennetrinre. Ezek a tünetek általában átmenetiek és maguktól elmúlnak.
Kutyákban a véletlen lenyelést követően kialakuló mérgezés valószínűtlen, de nagyon ritkán előfordulhat. Ebben az esetben idegrendszeri tünetek jelentkezhetnek. mint remegés és letargia. A kezelés tüneti. Nincs ismert antidótum.
Ha bármilyen súlyos mellékhatást tapasztal, vagy olyan mellékhatást, ami itt nem szerepel, kérjük keresse fel az állatorvost.

7. CÉLÁLLAT FAJOK
Kutya

8. ADAGOLÁS, ALKALMAZÁSI MÓD(OK) CÉLÁLLAT FAJONKÉNT


Az ajánlott legkisebb adag 10 mg/testtömeg kg (ttkg) imidakloprid és 50 mg/ttkg permetrin.

Adagolási táblázat az Advantix® spot on készítményhez:

Testtömeg (kg) Termék neve Töltőtérfogat (ml) Imidakloprid (mg/ttkg) Permetrin (mg/ttkg)
<10 kg<25 kg Advantix spot on 10-25 kg közötti kutyáknak A.U.V. 2,5 ml 10-25 50-125


A betelepülő új bolhák által bekövetkező újrafertőződés megakadályozása céljából az együtt élő valamennyi kutya egyidejű kezelése szükséges. A háztartásban élő egyéb kedvenc állat kezelése is szükséges valamilyen megfelelő termékkel. A környezetből való újrafertőződés visszaszorítására javasolt a kutya környezetének egyidejű kezelése bolhák és fejlődési alakjaik ellen ható szerrel.
A termék hatékony marad akkor is, ha a kutya szőrzete benedvesedik, A szőrzet hosszan tartó, intenzív átnedvesedését azonban el kell kerülni. Gyakori vízzel való érintkezés eseten a készítmény hatékonysága csökkenhet. Ilyen esetekben ne ismételjük a kezelést gyakrabban, mint hetente egyszer. Ha a kutyát samponnal fürdetni szükséges, javasolt ezt az Advantix spot on kezelést megelőzően, vagy az után két héttel megtenni, a készítmény kielégítő hatékonyságának biztosítása érdekében.

Szőrtetű fertőzöttség esetén a kezelés után 30 nappal ismételt állatorvosi vizsgálat javasolt, mert néhány esetben második kezelésre is szükség lehet.


Az alkalmazás módja
Vegyen ki egy tubust a csomagból. Tartsa függőleges helyzetben, és csavarva húzza le a zárókupakot. Fordítsa meg a kupakot, majd a másik végével nyomja vissza a tubusra. Csavarva törje át a zárófóliát, majd távolítsa el a zárókupakot.

l0 kg-os vagy kisebb testtömegű kutyák:
Az álló kutya lapockái közötti területen hajtsa szét a szőrt úgy, hogy a bőr láthatóvá váljék. Helyezze a tubus nyitott végét a bőrre. A tubus többszöri összenyomásával juttassa a tubus teljes tartalmát a bőrre.

10 kg-os vagy nagyobb testtömegű kutyák:
Az álló kutya hátán az Advantix pipetta teljes tartalmát négy ponton kell elosztani a válltájéktól kezdve a farok tövéig. Minden pontnál hajtsa szél a szőrt, hogy a bőr láthatóvá váljék. Helyezze a tubus nyitott véget a bőrre, és finoman nyomja meg, egy adag oldatot juttatva n bőrre.

9. FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT

Külsőleg!
Csak ép bőrfelületen alkalmazható.
Egy helyre ne nyomjon túl sok oldatot, nehogy az lecsorogjon a kutya oldalán.


10. ÉLELMEZÉS-EGÉSZSÉGÜGYI VÁRAKOZÁSI IDŐ

Nem értelmezhető.

11. KÜLÖNLEGES TÁROLÁSI ELŐÍRÁSOK

Az állatgyógyászati készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni!
Nem fagyasztható.
A tasak felbontása után száraz helyen, legfeljebb 30"C-on tárolható.
Minden tubust fel kell használni a tasak felbontásától számított 24 hónapon belül, vagy a lejárati ideig, ha az rövidebb időt határoz meg.
A lejárati után nem használható fel. A lejárati idő 23 tubuson, a fóliatasakon és a dobozon az ,,EXP" rövidítés után található.


12. KÜLÖNLEGES FIGYELMEZTETÉS(EK)

Különleges figyelmeztetések az állatokon való alkalmazáshoz
Ügyeljünk rá, hogy a tubus tartalma ne kerülhessen a kezelendő állat szemébe, szájába.
Ügyeljünk a helyes alkalmazásra (ld. Adagolás és alkalmazás utódja). Különösen fontos, hogy megakadályozzuk a kezelés helyének nyalogatását, ezzel a készítmény szájon át való felvételét, mind a kezelt, mind az azzal együtt tartott állatok által.
Macskákat a készítménnyel kezelni tilos!

Ez a készítmény macskákra különösen mérgező, adagolása végzetes lehet, mert a macskák különleges élettani sajátosságuk miatt képtelenek bizonyos anyagok, közöttük a permetrin lebontására. A macskák véletlen mérgeződésének megakadályozása céljából a kezelt kutyákat távol kell tartani a macskáktól, amíg az alkalmazás helye meg nem szárad. Fontos megbizonyosodni arról, hogy a macskák a készítménnyel kezelt kutyák szőrét ne nyalogassák tisztogatás céljából. Amennyiben ez megtörténne, a macskát azonnal állatorvoshoz kell vinni!
Beteg, legyengült kutya kezelése előtt egyeztessen állatorvosával.
Mivel a termék veszélyes a víziállatokra, semmilyen körülmények között ne engedje, hogy a kezelt kutya bármilyen felszíni vízbe menjen a kezelést követő 48 órán belül.

Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések
Vigyázzunk, hogy a termék ne kerülj ön az alkalmazó személy bőrére, szemébe vagy szájába.
Tilos enni, dohányozni a termék alkalmazása közben.
A készítmény használata után alaposan kezet kell mosni.
A véletlenül bőrre fröccsent készítményt azonnal mossuk le szappanos vízzel.
Ismerten érzékeny bőrű egyének a termékre különösen érzékenyek lehetnek. .
A vezető klinikai tünet, ami rendkívül ritka esetben jelentkezhet, átmeneti irritáló érzés a bőrön, mint a szúró fájdalom, égető érzés, zsibbadás.
A véletlenül szembe került Advantix spot on-t alaposan öblítsük ki vízzel. Ha a bőr vagy szem irritáció tartósan fennáll, vagy a terméket véletlenül lenyelték, orvoshoz kell fordulni és a termek használati utasítását az orvosnak meg kell mutatni.

A kezelt kutyához nem szabad nyúlni, különösen a gyerekeknek, amíg a kezelt terület meg nem száradt. Ez biztosíthatná pl. azáltal, hogy a kutyát este kezeljük. A frissen kezelt kutya ne aludjon a tulajdonosával, különösen gyerekkel ne.

13. A FEL NEM  HASZNÁLT KÉSZÍTMÉNY VAGY HULLADÉKÁNAK KEZELÉSÉRE MEGSEMMISÍTÉSÉRE VONATKOZÓ UTASÍTÁSOK, (AMENNYIBEN SZÜKSÉGESEK)

Használat után a kupakot legyük vissza a tubusra. A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint az állatgyógyászati készítményekből származó hulladék anyagokat a helyi hatósági követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni.

14. A HASZNÁLATI UTASÍTÁS UTOLSÓ JÓVÁHAGYÁSÁNAK DÁTUMA

2019. október 7.


15. TOVABBI INFORMACIÓK

Az. Advantix spot on egy külsőleg alkalmazandó ektoparazitikum, amely imidaklopridot és permetrint tartalmaz. Ezen kombinációnak inszekticid, akaricid és repellens hatása van.
Az imidakloprid hatékony a kifejlett bolhák és azok lárvái ellen is. Az imidakloprid kifejlett bolhák elleni hatékonyságán túl kimutatták a kezelt kutya környezetében fejlődő bolhalárvák ellen kifejtett larvicid hatását is. A kutya környezetében élő bolhalárvák a kezelt állattal történő érintkezés után elpusztultak.
A termék rendelkezik repellens (táplálkozás ellenes) hatással kullancsok, lepkeszúnyogok és igazi szúnyogok esetén megakadályozva a paraziták vérszívását, és ezzel egyidejűleg csökkenti a betegségek átvitelének kockázatát (pl. borreliosis, rickettsiosis, ehrlichiosis, leishmaniasis). Egy-egy vérszívó, kullancs, lepkeszúnyog, igazi szúnyog megtapadása azonban lehetséges. Emiatt ezen paraziták által közvetített fertőző betegségek átadását kedvezőtlen körülmények között nem lehet teljes mértékben kizárni.
Alkalmazható vemhesség és laktáció idején.
A készítmény oldószere elszínezhet egyes anyagokat, többek között bőrt, szövetet, műanyagot. Hagyjuk a kiömlött szert megszáradni, mielőtt hozzáérünk a szennyezett felülethez.
A csomagolás mérete: 0,4 ml, l ml, 2,5 ml, 4 ml tubusonként, 1, 2, 3, 4, 6 vagy 24 db tubus bliszterezve, tasakban, papírdobozban. Előfordulhat, hogy nem minden kiszerelési egység kerül kereskedelmi forgalomba.

Az állatgyógyászati készítménnyel kapcsolatos további kérdéseivel forduljon a forgalomba hozatali engedély jogosultjához

Bayer Hungária Kft. (l 123, Budapest, Alkotás u, 50.)
Tel: +36 l 487 4100
Fax:36 l 487 4121
e-mail: allatgyogyszer@bayer.com

Adagolás 25

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!