Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cooki-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

COMBOtec Dog S bolha-és kullancs ellen spot-on (3x0,67 ml)

Ár:
6.898 Ft (5.431 Ft + ÁFA)
Egységár: 3.431,84 Ft/ml
Elérhetőség: Raktáron
A COMBOtec® rácsepegtető oldat elpusztítja a bolhákat, kullancsokat és szőrtetveket, valamint megakadályozza, hogy a kezelt állatok környezete a bolhák éretlen fejlődési alakjaival fertőződjön.
Gyártó: Beaphar
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

COMBOtec 67 mg / 60,3 mg oldat rácsepegtető oldat kistestű kutyák számára A.U.V.

Kistestű (2-10 kg testtömegű) kutyák kezelésére. Védelmet nyújt önálló bolhafertőzések, valamint azokhoz társuló, kullancsok és/vagy szőrtetvek okozta fertőzések ellen. 

  • Elpusztítja a bolhákat (Ctenocephalides spp.), és 8 héten kereszztül véd az új fertőzések ellen. 
  • Elpusztítja a kullancsokat (Ixodes ricinus, Dermacentor variabilis, Dermacentor reticulatus, Rhipicephalus sanguineus), és 4 héten keresztül véd az új fertőzések ellen. 
  • Elpusztítja a szőrtetveket (Trichodectes canis). 
  • Gátolja a bolhák petéinek, lárváinak és bábjainak fejlődését (kutyák esetében 8 héten át), és ugyanennyi időn keresztül megakadályozza, hogy a kezelt állatok környezete a bolhák éretlen fejlődési alakjaival fertőződjön. 
  • A készítmény kutyák esetében a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladások (FAD) kezelési stratégiájának részeként használható. 

A fipronil az alkalmazást követő 24 órán belül elpusztítja a bolhákat, 48 órán belül pedig a kullancsokat és a tetveket.

Ellenjavallatok: A megfelelő adatok hiányában a készítmény 8 hetesnél fiatalabb és/vagy 2 kg-nál kisebb testtömegű kutyakölykökön nem alkalmazható. Nem alkalmazható beteg (szisztémás betegségben szenvedő, lázas stb.) vagy lábadozó állatoknál. Nem alkalmazható nyulaknál, mert súlyos mellékhatásokat, akár elhullást is okozhat. Az erre vonatkozó vizsgálatok hiányában a készítményt a célállatfajokon kívül más állatoknál nem ajánlott alkalmazni. Nem alkalmazható a hatóanyagokkal vagy bármely segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén. Ez a készítmény kifejezetten kutyákra lett kifejlesztve. Nem alkalmazható macskáknál és vadászgörényeknél, mert túladagoláshoz vezethet.

Mellékhatások: Feltételezett mellékhatásként nagyon ritkán az alkalmazás helyén átmeneti bőrreakciókat (bőrelszíneződést, lokális szőrhullást, viszketést, bőrpírt) és testszerte jelentkező viszketegséget vagy szőrhullást figyeltek meg. Egyes esetekben az alkalmazást követően túlzott nyálzást, átmeneti idegrendszeri tüneteket (hiperesztéziát, levertséget és más idegrendszeri tüneteket), hányást és légúti tüneteket észleltek. Az alkalmazás helyének nyalogatása esetén előfordulhat rövid ideig tartó, fokozott nyálzás, ami főként a vivőanyag jellegéből adódik. Kerülni kell a túladagolást. Ha bármilyen mellékhatást észlel, még ha az nem is szerepel ebben a használati utasításban, vagy úgy gondolja, hogy a készítmény nem hatott, értesítse erről a kezelő állatorvost!

Alkalmazás: Az alkalmazás módja: külsőleg, helyileg, a bőrre alkalmazva. 2 kg-nál nagyobb, de legfeljebb 10 kg testtömegű kutyák esetében kutyánként egy 0,67 ml-es pipetta - ami megfelel a minimálisan ajánlott 6,7 mg/kg fipronil és 6 mg/kg (S)-metoprén adagnak -, helyileg, a bőrre alkalmazva. A készítmény ártalmatlanságát értékelő vizsgálatok hiányában az egyes kezelések között legalább 4 hétnek kell eltelnie.

A könnyen felnyitható sarkok segítségével távolítsa el a pipettát a buborékcsomagolásból. Ne szúrja át a fóliát ollóval, késsel vagy más éles eszközzel, mivel az megsértheti a benne lévő pipettát. Tartsa függőleges helyzetben a pipettát. Óvatosan ütögesse meg a pipetta felső, vékonyabb részét, hogy a teljes folyadékmennyiség a pipettatestbe kerüljön. Ollóval vágja le a pipetta csúcsát. Hajtsa szét a szőrt a lapockák között, amíg láthatóvá nem válik a bőr. Helyezze a pipetta hegyét a bőrre, majd a pipettát finoman összenyomva ürítse a benne lévő tartalmat a bőrre. Ügyeljen arra, hogy a készítmény ne áztassa át a szőrt, mert ettől a szőr a kezelés helyén átmenetileg ragacsos kinézetű lesz.

Összetevők: Fipronil 67,00 mg, (S)-metoprén 60,30 mg, Butil-hidroxianizol (E320) 0,13 mg, Butil-hidroxitoluol (E321) 0,07 mg. (Segédanyagok: q.s. 0,67 ml)

Tartalom: 3 pipetta (3x0,67 ml)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!