Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cooki-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

könyv, Franz Lampeitl: Méhészek könyve

Ár:
3.500 Ft (3.333 Ft + ÁFA)
Egységár: 3.500,00 Ft/db
Elérhetőség: Raktáron

A szerző 65 éven át folytatott méhészkedése tanulságait foglalja össze könyvében. A hosszú évek alatt megismerte a különböző kaptártípusok előnyeit és hátrányait, közben sok tapasztalatot gyűjtött a méhcsaládokkal való bánásmódról. Saját kárán tanult azokból a próbálkozásaiból, amelyek másképp végződtek, mint ahogyan tervezte. Azonban soha nem felejtette el, hogy a természet évszakonként változó feltételeivel döntő szerepet játszik a méhek életében, mivel a mézelő méh is a természet része. Ha valaki a méhészetben sikert szeretne elérni, annak eleinte csak kevés méhcsalád gondozását szabad vállalnia. A szerző szándéka, hogy könyvével biztos segítséget adjon a méhészeknek.

Gyártó: Mezőgazda kiadó
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

Előszó

Hatvanöt éve tartó méhészkedésem során hat különböző keretmérettel dolgozta: kezdetben a "Gerstunggal" [Gross Rammerschlagbn (Velky Ratmírov a mai Csehország)], 1945 nyarán egy osztrák kerettípussal, a "Waldviertel"-lel, amire már nem emlékszem. Weissacht-Flachtban édesapámmal a "Neu-Wüttemberger"-rel és a "német normállal", aztán éveken keresztül a "Zanderrel" és végül a "Dadanttal".
Nemcsak e kaptártípusok előnyeit és hátrányait ismertem meg, hanem sok tapasztalatot is gyűjtöttem a méhcsaládokkal való bánásmóddal kapcsolatban. Tanultam azokból a csapásokból és eseményekből is, amelyek másként végződtek, mint ahogy terveztem. A jövőbetekintés hajtott. Ezért fordultam mindig újra más keretméret felé, mégpedig sikerrel.
Azt azonban soha nem felejtettem el, hogy a természet évszakos változásaival jelentős - sőt - döntő szerepet játszik. A sematikus gondolkozás és kezelés nem vezet sikerhez, mivel a mézelő méh a természet részét képző rovar. Ha valaki a méhészetben sikert szeretne, előrelátóan, eleinte csak kevés méhcsaláddal kell gondolkodnia. Ezt vállalkozó szellemű eljárásnak is nevezhetjük.
Ebben a könyvben felhalmozott tapasztalataimat és tudásomat adom tovább. Nemcsak buzdítani szeretném a méhészeket, hanem biztos segítséget is szeretnék adni.

Weissacht-Flacht, 2009 őszén
Franz Lampeitl

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!