Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cooki-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Varrocleaner készülék méhek oxálsavval történő kezelésére

Ár:
45.536 Ft (35.855 Ft + ÁFA)
Egységár: 45.535,64 Ft/db
Elérhetőség: Raktáron
A Varrocleaner a méhek kristályos formájú oxálsavval történő varroa ellenes kezelés kivitelezésére alkalmas berendezés.
Gyártó: Pčelni do
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

A Varrocleaner a méhek kristályos formájú oxálsavval történő varroa ellenes kezelés kivitelezésére alkalmas berendezés. A Varrocleaner-el végzett kezelést beteleléskor kell alkalmazni, amikor a nappali hőmérséklet 2-10 °C között van, ideális esetben november vagy december hónapokban. A kezelés hatékonysága érdekében fontos, hogy a kezelés idején ne legyen fiasítás a kaptárban.

Szublimáció egy olyan folyamat, ami alatt az oxálsav kristályok légneművé válnak a maga (250-300 °C) hőmérséklet hatására. A gőz behatol a fészekben és az egész kaptár belsejét ellepi egy bizonyos ideig. Az eljárás teljesen biztonságos a méhekre, de a méhész a kezelés alatt használjon védőfelszerelést (védőruha, kesztyű, védőszemüveg, védőmaszk).

Az alkalmazás módja:
Mérje ki és helyezze az ajánlás szerinti 1-2 g oxálsav kristályt a készülék kanalába. A készüléket a kijárónyíláson keresztül helyezze be a kaptárba, majd csatlakoztassa a 12V-os tápegységhez 2,5 percig. 2,5 perc után vegye le a 12V-os tápegységről és hagyja még 1 percig a kaptárban. Ezt követően ismételje meg a folyamatot a következő kaptárnál.

A készülés kanala 8 mm vastag, ezért a keskenyebb kaptárnyílásokba is könnyen befér.

A készülék dobozában található egy fémlap, aminek multifunkcionális szerepe van. Lezárja a kijárónyílást, így a felszabaduló oxálsav gőztől megvédi a méhészt, stabilizálja és megakadályozza, hogy a készülék elforduljon és a kanál tartalma a kaptárba essen. A fémlapot a rögzítő csavarok segítségével a kanál nyeléhez lehet rögzíteni, ezzel szabályozni lehet, hogy milyen mélyen nyúl be a kanál a kaptár belsejébe. Ideális esetben a kanál a kaptár közepéig kell érjen.

Amennyiben nem tud elég közel állni kocsival a kaptárhoz, használjon hosszabbítót.

Figyelem! Styropor kaptárakban nem használható a magas hőmérséklet miatt!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!