Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cooki-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Varrojet elektromos füstölő készülék

Ár:
19.995 Ft (15.744 Ft + ÁFA)
Egységár: 19.995,00 Ft/db
Elérhetőség: Raktáron
VARROJET - méhek varroa elleni kezelésére használható elektromos füstölő
Gyártó: Pčelni do
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

VARROJET - méhek varroa elleni kezelésére használható elektromos füstölő. Az eszköz egy kis ventilátorból áll, amelyet 2AA típusú elem hajt meg. Az atkairtó szerrel átitatott papírcsík égése közben keletkezett füstöt vezeti be a kaptárba. A méhcsalád erősségétől függően 1-3 csepp, 12 - 20 % - os amitrázt csepegtetünk a papírcsíkra. A száraz papírcsíkot a készülék rostával ellátott égető kelyhébe tesszük, a VARROJET befúvó csövét pedig bevezetjük a kijáró nyíláson keresztül a kaptárba. Ezt követően meggyújtjuk a papírcsíkot és elindítjuk a készüléket. Ügyeljünk arra, hogy a papír csak parázsoljon, lánggal ne égjen. A nyílt láng károsíthatja a készülék ventilátorát.  5 - 10 másodperc múlva a papírcsík elég és a ventilátor által keltett légáramlat beviszi az amitrázzal impregnált csík elégésekor keletkezett füstöt a kaptárba.

Az eszközt augusztusban, az utolsó mézgyűjtési időszakot követően kell alkalmazni. A füstölést legalább háromszor, de maximum ötször szabad elvégezni. Két füstölés között 6 nap teljen el. A kezelés így a méhek minden fejlődési stádiumát érinti. A kaptárt nem szükséges bezárni. Ha a bejárat zárva van, nem szabad 10 percnél hosszabb ideig zárva tartani. Az őszi kezelésen kívül januárban is lehet kezelni, amikor a minimális nappali hőmérséklet 12-14 C° között van. A fészket egész évben lehet kezelni. A termelő családokat csak akkor lehet kezelni, amikor nincs mézhordás.

A VARROJET használata azért előnyös, mert javítja a füstöléssel történő kezelés hatékonyságát, védi a méhészet a káros amitráz tartalmú gőzöktől, könnyen alkalmazható és jelentősen lecsökkenti a kezelés hosszát. Két gyakorlott méhész két füstölővel 120 kaptárt 30 perc alatt tud lekezelni.

Figyelem!

Mivel a száraz papírcsíkok jobban égnek, ajánlatos a papírcsíkok impregnálását időben elvégezni, hogy a kezelés idejére azok megszáradjanak. A szárat papírcsíkok használata elősegíti az eszköz optimális működését, biztosítja a hatékony kezelést és meghosszabbítja a VARROJET élettartalmát.

Minden használat előtt indítsa be a propellert.

A papírcsíkot a stabil elhelyezés érdekében hosszában hajtsa ketté. 1 kaptár kezeléséhez 1 papírcsík szűkséges.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!