Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cooki-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Apiguard gél mézelő méhek kezelésére A.U.V. 50 g

Ár:
1.120 Ft (882 Ft + ÁFA)
Gyártó: Vita Europe Ltd.
Egységár: 22.400,00 Ft/kg
Elérhetőség: Raktáron

A Apiguard gél mézelő méhek kezelésére A.U.V. 50 g mézelő méhek varroa atka (Varroa destructor) okozta varroózisának kezelésére alkalmas.

Átlagos értékelés: Nem értékelt
hatóanyag: timol

Leírás és Paraméterek

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Egyben doboz címke (10 db, 50 g gélt tartalmazó tálca), ill. 3 kg-os műanyag tartálynak

Apiguard gél mézelő méheknek AU.V.

1. A FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY JOGOSULTJÁNAK, TOVÁBBÁ AMENNYIBEN ETTŐL ELTÉR, A GYÁRTÁSI TÉTELEK FELSZABADÍTÁSÁÉRT FELELŐS GYÁRTÓ NEVE ÉS CÍME

A forgalomba hozatali engedély jogosultja: Vita Bee Health Limited, 1 Castlewood Avenue, Rathmines, Dublin 6, D06 H685, Írország

A gyártási tételek felszabadításáért felelős gyártó: CICIEFFE S.R.L., Via G. Marconi n.13. 24040 Fornovo San Giovanni (BG), Italy

2. AZ ÁLLATGYÓGYÁSZATI KÉSZÍTMÉNY NEVE

3.HATÓANYAGOK ÉS EGYÉB ÖSSZETEVŐK MEGNEVEZÉSE

50 g gél tartalmaz:

Hatóanyag:

Timol: 12,5 g (25%)

Segédanyagok:

Poliakril sav

Trietanolamin

Tisztított víz

4. JAVALLATOK

A készítmény mézelő méhek varroa atka (Varroa destructor) okozta varroatózisának kezelésére alkalmas.

5. ELLENJAVALLATOK

6. MELLÉKHATÁSOK       

Az alkalmazást követő néhány napon át a méhcsaládoknál esetleg enyhe izgalom, ingerültség jelentkezhet.

Amennyiben a kezelés során a külső hőmérséklet meghaladja a 33 ° C-ot, a fiatal fiasítás csökkenése jelentkezhet. A jelenség átmeneti, összességében a méhcsalád fejlődését nem befolyásolja.             .

Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, a használati utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost!

7. CÉLÁLLATFAJOK

8. ADAGOLÁS, ALKALMAZÁSI MÓD (OK) CÉLÁLLAT FAJONKÉNT

Méhkaptárban való alkalmazásra.

Gyógyszeradagolás: családonként 50 g gél kétszeri alkalmazása javasolt, kéthetes időközzeI. Évente legfeljebb két kezelés javasolt

Alkalmazási mód: Nyissuk ki a kaptárt. Tépjük le a tálca fóliáját úgy, hogy egyik sarka maradjon a tálcához rögzítve. Helyezzük a nyitott tálcát a keretek tetejére, középre, a géllel felfelé. Győződjünk meg róla, hogy a tálca teteje és a kaptártető között maradt legalább 0,5 cm üres tér. Zárjuk le a kaptárt. 2 hét után helyezzünk egy másik tálcát a régi helyére a ·fentiek szerint. A tálcát mindaddig hagyjuk a kaptárban, míg ki nem ürül. A mézkamra behelyezésekor távolítsuk el a készítményt a kaptárból. Kicsi vagy telelő családok esetében egy tálca Apiguard gél is elegendő lehet, melyet 4 héten át kell a kaptárban hagyni.

A készítmény hatékonysága növelhető, ha késő nyáron, a mézhordás után (a petézés intenzitásának csökkenésekor) alkalmazzuk. Erős fertőzöttség esetén a készítmény tavasszal is alkalmazható, amennyiben a külső hőmérséklet a 15°C- ot meghaladja.

9. A HELYES ALKALMAZÁSRA VONATKOZÓ JAVASLAT

A hatékonyság méhcsaládonként változó lehet. Az Apiguard gél készítmény a varroa atka elleni integrált védekezés részeként ajánlott alkalmazni, a lehullott atkák számának folyamatos ellenőrzésével. Amennyiben az atkafertőzöttség növekedése tapasztalható, ajánlott egyéb kiegészítő kezelést alkalmazni a téli-tavaszi varroa atka elleni kezeléskor.

10.ÉLELMEZÉS-EGÉSZSÉGÜGYI VÁRAKOZÁSI IDŐ

Élelm.eü.v.idő:

Méz: nulla nap.

Mézhordás ideje alatt nem alkalmazható.

11.KÜLŐNLEGES TÁROLÁSI ELŐÍRÁSOK

A kereskedelmi csomagolású állatgyógyászati készítmény felhasználható: 3 évig. Felbontás után azonnal felhasználandó!

Legfeljebb 30°C-on, az eredeti csomagolásban, közvetlen napfénytől védve tárolandó. Fagyástól óvni kell.

Az esetleges szennyeződés elkerülése végett a készítmény növényvédő szerektől és egyéb vegyi anyagoktól távol tartandó.

Élelmiszerektől távol tartandó.

Gyermekek elől gondosan el kell zárni!

12. KÜLÖNLEGES FIGYELMEZTETÉSEK

A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések

A készítmény alkalmazása előtt ne etessük a méhcsaládokat!

Ne használjuk a készítményt, ha a napi hőmérséklet 15°C-nál alacsonyabb, 40°C-nál magasabb, illetve ha a méhcsaládok aktivitása nagyon alacsony.

Kezelés előtt a gyenge méhcsaládokat egyesíteni szükséges.

Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések

A timoI bőr irritatív tulajdonsága miatt az állatgyógyászati készítmény alkalmazása során az alábbi egyéni védőfelszerelés viselése kötelező: védőruházat, védőszemüveg, gumikesztyű. A készítmény alkalmazása során kerülni kell annak bőrre vagy szembe kerülését. Ha a készítmény mégis bőrre kerül, az érintett területet azonnal mossuk le bő szappanos vízzel Véletlen szembe kerülés esetén a szemet bő vízzel azonnal ki kell mosni. Tartós irritáció esetén orvoshoz kell fordulni. Véletlen belélegzés vagy lenyelés esetén az orrot, a szájat és a torkot vízzel ki kell öblíteni. Ha a tünetek nem múlnak, orvoshoz kell fordulni. Alkalmazás után a készítménnyel érintkezésbe kerülő eszközöket meg kell tisztítani, valamint alaposan kezet kell mosni. A készítmény használata közben enni, inni, dohányozni tilos.

Túladagolás

Az előírt dózisnál (50 g gél azaz 12;5 g timol / méhcsalád) nagyobb mennyiség alkalmazása esetén viselkedési zavarok (nyugtalanság, kaptárelhagyás, megnövekedett mortalitás) jelentkezhet. Túladagolás esetén távolítsuk el a terméket a kaptárból.

13. A FEL NEM HASZNÁLT KÉSZÍTMÉNY VAGY HULLADÉKAINAK KEZELÉSÉRE, MEGSEMMISÍTÉSÉRE VONATKOZÓ UTASÍTÁSOK, (AMENNYIBEN SZÜKSÉGESEK)

A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint a keletkező hulladékokat a helyi követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni.

 14. HASZNÁLATI UTASÍTÁS UTOLSÓ JÓVÁHAGYÁSÁNAK

2020. február 3.

15.TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Törzskönyvi számok:

3214/1/12 NÉBIH ÁTI (50 G)

3214/3/12 NÉBIH ÁTI (3 KG)

Kiszerelés:

10x50 g

3 kg

Kizárólag állatgyógyászati alkalmazásra.

Vény nélkül, az állatgyógyászati készítmények forgalmazására jogosultak forgalmazhatják.

Gy.sz.: Lásd a csomagoláson

Lejárati idő: Lásd a csomagoláson

Apiguard Apiguard ApiguardApiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard ApiguardApiguardApiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard  Apiguard gél mézelő méhek kezelésére A.U.V. 50 g

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!