Termékek Menü

Apiguard gél mézelő méhek kezelésére A.U.V. ( 3 kg )

Ár:
37.900 Ft (29.843 Ft + ÁFA)
Gyártó: Vita Europe Ltd.
Egységár: 12.633,33 Ft/kg
Elérhetőség: Raktáron
A készítmény mézelő méhek varroa atka (Varroa destructor) okozta varroózisának kezelésére alkalmas.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
hatóanyag: timol

Leírás és Paraméterek

Apiguard 3kg

A 3 kg-os kiszerelés 60 család egyszeri kezeléséhez elegendő (ismétlés ajánlott)
Bió méhészetben is használható.

Összetétel:
25 % timol (tömeg %)

Gyógyszerforma:
gél külsőleges használatra

Gyártó:
Laleham Healthcare Ltd., UK

Törzskönyvi engedélyes:
Vita (Europe) Limited, UK

Célállat:
Mézelő méh (Apis mellifera)

Javallat:
Mézelő méhek Varroa jacobsoni atka fertőzöttségének csökkentésére (kontroll kezelésre).

Alkalmazás módja:
Külsőleg

Adagolás:
Családonként 50 gramm Apiguard gél A. U. V. készítmény 2 hetes időközzei.

Alkalmazási útmutató:
Nyissuk ki a kaptárt. Tépjük le a tálca fóliáját úgy, hogy az egyik sarka maradjon a tálcához rögzítve. Helyezzük a nyitott tálcát a keretek tetejére középre, a géllel felfelé. Győződjünk meg róla, hogy a tálca teteje és a kaptártető között legalább 0,5 cm üres tér maradjon. Zárjuk le a kaptárt. 2 hét múlva helyezzünk egy másik tálcát a régi mellé a fentiek szerint. A kicsi és a telelő családok esetében egy tálca Apiguard gél is elegendő lehet, amelyet legalább 4 hétig hagyjunk bent. A készítmény leghatékonyabban akkor használható, ha terméket késő nyáron a mézhordás után alkalmazzuk (amikor a petézés mennyisége csökken). Erős fertőzöttség esetén a készítmény tavasszal is alkalmazható, ha a hőmérséklet 15°C fölött van.

Ellenjavallat:
Nem ismeretes

Nem kívánatos hatás:
A javasoltnál magasabb adag alkalmazása a méhcsaládokban viselkedési zavarokat idézhet elő (nyugtalanság, a kaptár elhagyása).

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:
Nem szükséges. A készítmény mézgyűjtési időszakban nem használható!

Tárolás:
A készítményt eredeti csomagolásban, közvetlen napfénytől és hőtől védve száraz helyen, szobahőmérsékleten (15-25°C között), növényvédő és egyéb vegyszertől, élelmiszerektől elkülönítetten kell tárolni. Gyermektől és házi állatoktól elzártan tartandó!

Figyelmeztetés:
Mézgyűjtési időszakban ne alkalmazzuk a készítményt.
Az Apiguard gél A.U:V készítmény alkalmazása előtt ne etessük a méhcsaládokat. Ne használjuk a készítményt, ha a napi hőmérséklet 15°C-nál alacsonyabb, illetve a méhcsalád aktivitása nagyon alacsony. Kezelés előtt a gyenge családokat egyesíteni szükséges.

Munkavédelmi óvórendszabály:
Az általános munkavédelmi szabályok betartása szükséges. Használat során védőkesztyű viselése kötelező, mert a timol bőr irritatív tulajdonsággal rendelkezik. Kerülni kell a bőrrel, szemmel való közvetlen érintkezést. Használat után kézmosás valamint a termékkel érintkezésbe kerülő eszközök megtisztítása ajánlott. Csak kaptárban történő alkalmazásra javasolt.

Eltarthatóság:
Bontatlan csomagolásban gyártástól számított 18 hónapig, a csomagoláson feltüntetett időpontig. A doboz felnyitása után csak egyszer használható a készítmény.

Kiszerelés:
Alumínium tálca laminált fóliával lezárva, 50 gramm Apiguard gél tartalommal, 10 db-onként papírdobozba csomagolva (1Ox50 gramm Apiguard gél), valamint 1 kg és 3 kg-űrtartalmú műanyag tartály.

Rendelhetőség:
Állatorvosi rendelvényre! Állatgyógyászati felhasználásra.

Forgalmazhatóság:
Az állatgyógyászati készítmények forgalmazására jogosultak.

Törzskönyvi szám:
26/2003. FVM

Környezetvédelmi előírások:
Közegészségügyi és környezetvédelmi szempontból a készítmény fel nem használt maradékát, valamint a kiürült csomagolóanyagot és tároló edényzetet a veszélyes hulladékokra vonatkozó hatályos előírások szerint kell megsemmisíteni.

Apiguard Apiguard ApiguardApiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard ApiguardApiguardApiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard  Apiguard gél mézelő méhek kezelésére A.U.V. ( 3 kg ) Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguardv Apiguard v Apiguard Apiguard Apiguard Apiguard Apiguardv Apiguard Apiguard

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!