Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cooki-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Ex-Spot A.U.V. kullancs és bolha elleni csepp kutyáknak 1 db 1 ml ampulla nyitott dobozból

Ár:
1.789 Ft (1.409 Ft + ÁFA)
Egységár: 1.789,00 Ft/ml
Elérhetőség: Raktáron
Kutyák bolha (Ctenocephalides canis, Cienocephalidesfelis) és kullancs (Ixodes ricinus és Rhipicephaius sanguineus) fertőzöttségének kezelésére és megelőzésére.
Gyártó: MSD
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Csatolt dokumentumok

Leírás és Paraméterek

HASZNÁLATI UTASÍTÁS


1. A FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY JOGOSULTJÁNAK, TOVÁBBÁ AMENNYIBEN ETTŐL ELTÉR, A GYÁRTÁSI TÉTELEK FELSZABADÍTÁSÁÉRT FELELŐS GYÁRTÓ NEVE ÉS CÍME

A forgalomba hozatali engedély jogosultja: Intervet International B.V.(Wim de Körverstraat 35.5831 AN Boxmeer, Hollandia).
A gyártási tételek felszabadításáért felelős gyártó: Schering-Plough Ltd. (Uxbridge Middlesex, UB9 6LS Egyesült Királyság)

2. AZ ÁLLATGYÓGYÁSZATI KÉSZÍTMÉNY NEVE
Ex-Spot A.U.V.

3. HATÓANYAGOK És EGYÉB ÖSSZETEVŐK MEGNEVEZÉSE

Permetrin (cisz:transz 40:60),     715 mg/ml

4. JAVALLATOK

Kutyák bolha (Ctenocephalides canis, Cienocephalidesfelis) és kullancs (Ixodes ricinus és Rhipicephaius sanguineus) fertőzöttségének kezelésére és megelőzésére. Az Ex-Spot elpusztítja a bolhákat és kullancsokat, és egyben védettséget biztosít az újbóli fertőződéssel szemben a kezeléstől számított 4 hétig. Egy kezelés 2 hétig biztosít riasztó (repellens hatást) és 10 napig rovarirtó hatást a lepkeszúnyogokkal (Phlebotomus perniciosus) szemben.

5. ELLENJAVALLATOK

2 hetesnél fiatalabb kutyakölykökön tilos a használata.
Macskákon tilos alkalmazni!
Nem alkalmazható a készítmény hatóanyagával, vagy bármely segédanyagával szembeni túlérzékenység esetén.

6. MELLÉKHATÁSOK

Ritka esetben előfordulhat, hogy a kezelt állaton enyhe bőrirritáció jelentkezik az alkalmazást követően. Ilyen esetben a kutya samponos lemosása után forduljunk állatorvoshoz.
Egyéb lehetséges mellékhatások: remegés, ataxia, hányás, görcsök.

7. CÉLÁLLAT FAJOK
Kutya

8. ADAGOLÁS, ALKALMAZÁSI MÓD(OK) CÉLÁLLAT FAJONKÉNT

Kizárólag rácseppentéses (spot-on) alkalmazásra.
Nyissuk ki a tasakot és vegyük ki belőle a pipettát.
1. lépés: A könnyű kezelés érdekében a kezelni kívánt állatnak állnia kell. Az egyik kezünkkel tartsuk a pipettát hegyével felfelé úgy, hogy az az arcunkkal ellentétes irányba álljon, a másik kezünkkel hajtsuk hátra a pipetta hegyét a fóliás rész irányába.
2. lépés: Kutyán a két lapockacsont között hajtsuk szét a szőrzetet, amíg a bőr láthatóvá válik. Helyezzük a pipetta hegyét a bőrre és enyhe nyomással juttassuk a pipetta teljes tartalmát közvetlenül a bőrre.
15 kg-nál kisebb tömegű kutyák esetében a lapockák között a szórt hajtsuk, hogy a bőr láthatóvá váljék, majd cseppentsünk 1 ml Ex-Spot-ot (1 pipetta tartalmát) közvetlenül a bőrre.
15 kg-nál nagyobb tömegű kutyák esetében két pipetta Ex-Spot szükséges. Az első pipettát az előzőhöz hasonlóan, a második pipettát pedig a fartő tájékánál cseppentsük a bőrfelületre.

9. A HELYES ALKALMAZÁSRA VONATKOZÓ JAVASLAT

A készítményt nem kell a bőrbe bedörzsölni.
Egyetlen kezelés 28 napos védelmet nyújt, azonban ha a kutya megázik, vagy megfürdetik, ez az idő lerövidülhet. A kezelés biztonsággal megismételhető 7 nap múlva.
Egy kezelés 2 hétig biztosít riasztó (repellens hatást) és 10 napig rovarirtó hatást a lepkeszúnyogokkal (Phlebotomus perniciosus) szemben. Ügyeljünk arra, hogy az oldat a bőrfelületre, és ne a szőrre kerüljön. Csak ép bőrfelületen alkalmazzuk!
Ajánlott a kezelt állatok tartózkodási— és fekvőhelyének tisztítása inszekticid szerrel való kezelése.

11. KÜLÖNLEGES TÁROLÁSI ELŐÍRÁSOK
Gyermekek elöl elzárva tartandó.
Fénytől védve, 25°C alatt tárolandó.
Hűtőben nem tárolható. Fagyástól óvni kell.
A tubust ne távolítsuk el a kartonborítékról.
Csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni!

12. KÜLÖNLEGES FIGYELMEZTETÉS(EK)

Egy-egy kullancs megtapadása nem zárható ki.

A kezelt állatokra vonatkozó különleges Óvintézkedések
A macskák érzékenyek a permetrinre, a kezelés hatására toxikus tünetek léphetnek fel.
Ha a kutyát macskával együtt tartjuk, a kezelés után (amíg a szer fel nem szívódik), különítsük el az állatokat egymástól, nehogy a készítményt a macska lenyalogassa. Vigyázzunk, hogy az együtt tartott kutyák se tudják egymásról, vagy magukról lenyalogatni a készítményt.
Kizárólag külsőleg alkalmazható.

Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések
Kerüljük el, hogy a szer bőrre vagy a szembe jusson. Alkalmazás után mossunk kezet. A bőrre került készítményt azonnal bő vízzel mossuk le.
Az alkalmazás során gumikesztyű viselése ajánlott, főleg ha egyszerre több kutyát kezelünk. Alkalmazás után a kezelés helyét 3-6 órán át ne érintsük. Ajánlott este kezelni az állatot. A kezelt kutyák ne aludjanak együtt emberrel, főleg ne gyerekkel.

Vemhesség és laktáció idején történő alkalmazás
Laboratóriumi állatokon elvégzett teratológiai vizsgálatok azt mutatják, hogy a permetrinnek nincs magzatkárosító hatása vemhes szukákon alkalmazva.

Gyógyszerkölcsönhatások
Nem alkalmazható együtt egyéb inszektidicikkel, mint piretroidok, szerves foszforsavészterek vagy karbamátok.

Túladagolás
Az ajánlott dózis négyszeresével kezelt kutyáknál sem jelentkeztek nemkívánatos tünetek.

Inkompatibilitások
Nem keverhető más állatgyógyászati készítménnyel.

13. A FEL NEM HASZNÁLT KÉSZÍTMÉNY VAGY HULLADÉKAINAK KEZELÉSÉRE, MEGSEMMISÍTÉSÉRE VONATKOZÓ UTASÍTÁSOK, (AMENNYIBEN SZÜKSÉGESEK)
Halakra és méhekre a készítmény különösen mérgező! A készítmény vagy csomagolóanyaga nem kerülhet természetes vizekbe. A kutyákat a kezelést követő 12 órán belül ne engedjük úszni. A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint az állatgyógyászati készítményekből származó hulladék anyagokat a helyi hatósági követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni.

14. HASZNÁLATI UTASÍTÁS UTOLSÓ JÓVÁHAGYÁSÁNAK IDŐPONTJA
2013. augusztus 6.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!