Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cooki-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

könyv, Dr. Szalay László: Bio méhészet

Ár:
2.900 Ft (2.762 Ft + ÁFA)
Egységár: 2.900,00 Ft/db
Elérhetőség: Nem rendelhető

A mű fő értéke a magyar bioméhészet szabályozásának és igényrendszerének ismertetése, hiszen ez a feltétele a vegyszermaradékoktól mentes méz előállításának. A szerző részletesen ír a méhekkel való egész évi foglalatosságról, amivel elérhető a vegyszermentesség. Ennek feltételei még nem közismertek, ezért külföldi példákat is ismertet Ausztriából, az USA-ból, Franciaországból. A sok fénykép segíti a részletes szakmai ismeretek elsajátítását.

Gyártó: Mezőgazda kiadó
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

A szó elszáll

Nagy örömmel fogtam hozzá e mű megírásához, mert végre lehetőségem nyílt, hogy alaposabban kifejtsem véleményemet és tapasztalataimat a bioméhészet egészét illetően.
Sokat beszélgettünk a bioméhészet lényegéről méhészekkel, kertészekkel, de a szavak elszállnak. Cikkeket írtam a Biokultúra és a Méhészet újságokba, de a részletek maguktól nem állnak össze egységes egésszé. A Biogazda könyvsorozat 3. kötete1995-ben a méhészetnek csak kevés helyet tudott adni. Olyannyira, hogy még az évben elkészítettem a "Kiegészítő a Biogazda 3. kötetéhez" című munkámat, majd 1997 májusában megjelent A Bioméhészet igényrendszere (rövidített változat) című szórólap jellegű tájékoztató. Könyvünk ezt a szabályzatot részletezi, magyarázza.
Úgy érzem, a korábban megjelentek nem elégségesek ahhoz, hogy a félreértéseket megszüntessék. A célom az, hogy a lényeget megértsék mindazok, akiket illet: a méhészek és a méhészeti termékek fogyasztói.
Nagy reményt fűzök ehhez a kis munkához, munkához, mert itt csak bioméhészetről lehet szó, de nem csak méhészeknek.

Dr. Szalay László

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!